Dani makedonske kulture 2021.

Dani makedonske kulture tradicionalna je manifestacija u koju su uključeni gotovo svi aspekti djelovanja MKD Ilinden. Samo otvorenje organizira se u suradnji sa Hrvatskim književnim društvom iz Rijeke uz kulturno-umjetnički program svih skupina MKD Ilinden, zatim otvorenje izložbe slika i promocija knjiga, obilježavanje Dana borbe protiv nasilja nad ženama manifestacija pod nazivom Pjesničkom riječju " Stop nasilju nad ženama", zatim etno izložba gdje se prikazuju ručni radovi i makedonski specijaliteti članica i članova MKD Ilinden, Večer makedonskog filma te posljednja i najvažnija manifestacija - dječja predstava "Detska radost". 

 

U posljednje dvije godine manifestacija se odvija u nešto izmijenjenom izdanju, a aktivnosti Dana makedonske kulture 2021. će se održati sukladno epidemiološkim mjerama. Svečano otvorenje zakazano za petak 05. studenoga u 19 sati u Vijećnici Grada Rijeke, a termini ostalih aktivnosti biti će objavljeni naknadno putem weba i Facebooka

 Letak se nalazi u prilogu. 

 

Održavanje manifestacije omogućeno je sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske, posredstvom Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja, sredstvima Primorsko-goranske županije, te svesrdnom pomoći: Grada Rijeke, Vijeća MNM za grad Rijeku i Vijeća MKNM za PGŽ.

FACEBOOK

facebook_page_plugin