MKD Ilinden na Svjetskom molitvenom danu

MKD Ilinden na Svjetskom molitvenom danu

U sklopu Svjetskog molitvenog dana pozivamo vas na ekumenski susret i molitvu

„Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!”
Ivan 5, 8

6. ožujka 2020. godine u 19h u Pastoralni centar "Riječ i život".

Taj poseban dan obogatiti će pjevačka i glazbena skupina MKD Ilinden.

Svake godine prvoga petka u ožujku kršćani širom svijeta (žene, muškarci, mladi i djeca), svih dobnih skupina, okupljaju se moleći prema istom molitvenom predlošku koji svake godine pišu žene iz druge zemlje.
Ove godine to je Zimbabve. Kroz bogoslužje upoznat ćemo tu afričku zemlju, njihovu povijest, kulturu i situaciju u kojoj danas žive. Pozivaju nas da se pridružimo molitvi i da zajedno promišljamo o temi: „Ustani, uzmi svoju postelju i hodi!" (Ivan 5, 8).

U Hrvatskoj je Svjetski molitveni dan prisutan više od dvadeset godina, a obilježava se u Osijeku, Zagrebu,Vukovaru, Bjelovaru, Vinkovcima i Rijeci. Misija SMD-a je poticanje ekumenskog, međuvjerskog i međuetničkog dijaloga žena svih kršćanskih tradicija. Cilj je molitve zajedništvo u različitosti, djela milosrđa, humanitarno djelovanje, suosjećanje s patnjama drugih i djelatna ljubav.

*
Program MKD Ilinden omogućen je sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske, posredstvom Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, sredstvima Primorsko-goranske županije, te svesrdnom pomoći: Grada Rijeke, Vijeća MNM za grad Rijeku, Vijeća MKNM za PGŽ i nesebičnim zalaganjem svih pojedinaca u realizaciji ovog programa na čemu im najtoplije zahvaljujemo.

PROČITAJ VIŠE

Nastup MKD-a Ilinden na emisiji "Lijepom našom - HRT"

Nastup MKD-a Ilinden na emisiji

MKD Ilinden i ove je godine pozvan da sudjeluje u zabavno – glazbenoj emisiji Hrvatske radiotelevizije „Lijepom našom“!
Emisija „Lijepom našom“ zasnovana na hrvatskoj tradicijskoj kulturi, koja ima veliku gledanost i posjećenost, jedna je od najdugotrajnijih emisija Hrvatske radiotelevizije.
Posebno karnevalsko izdanje snimalo se 5. veljače u Centru Zamet u 19 h.

Prijenos emisije bio je 22.02. te je organizirano zajedničko gledanje emisije pod maskama kao uvertira za nedjeljnju Međunarodnu karnevalsku povorku.

PROČITAJ VIŠE

Ekumenski molitveni susret 2020.

Ekumenski molitveni susret 2020.

U Centru za mlade "Bl. Miroslav Bulešić" 18. siječnja održao se Ekumenski susret na kojem su učestvovali i članovi MKD Ilinden.

PROČITAJ VIŠE

FACEBOOK

facebook_page_plugin